kwietnia 28, 2020

Deser gruszkowy z pastą sezamową

Składniki:
  • 2 dojrzałe gruszki,
  • odrobina wody,
  • szczypta cynamonu,
  • szczypta imbiru,
  • szczypta kurkumy,
  • kilka kropel soku z cytryny (można pominąć),
  • 1 łyżeczka pasty tahini.

Przygotowanie:

Do niewielkiej ilości wrzątku (ma być tylko na dnie naczynia) dodaję szczyptę kurkumy, wrzucam obrane pokrojone w kostkę gruszki (dwie gruszki na jedna porcję - koniecznie dojrzałe). Dodaję szczyptę cynamonu, imbiru i gotuję ok 2-3 minuty. Na koniec skrapiam sokiem z cytryny. Jak trochę przestygnie dodaję łyżeczkę pasty sezamowej i gotowe. 

Taka przygotowany deser można zmiksować. 





Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger