maja 18, 2020

Amarantus z gruszką, jagodami i ananasem

Składniki:
  • 1/2 szklanki amarantusa,
  • 1 szklanka wody,
  • suszona morela,
  • dojrzała gruszka,
  • jagody lub borówki - garść,
  • kawałek świeżego ananasa,
  • szczypta cynamonu,
  • szczypta imbiru,
  • 1 łyżeczka pestek dyni.

Przygotowanie:
Amarantus płucze pod bieżącą wodą. Zalewam szklanką wody i wrzucam pokrojoną w kostkę suszoną morelę. Gotuje do miękkości ok 20 minut. 
Gruszkę kroję w kostkę i duszę chwilę z jagodami w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cynamonu i imbiru. 
Pestki miele lub wrzucam całe.
Amarantusa mieszam z owocami i posypuję pestkami dyni.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger