maja 25, 2020

Bananowe amarantuski blw

Ciasteczka są mięciutkie, idealne do rąki, na spacer.

 Składniki:
  • 1 średni dojrzały banan,
  • 1 szklanka amarantusa ekspandowanego, 
  • kilka rodzynek lub inne suszone owoce (opcjonalnie),
  • oliwa lub masło klarowane do wysmarowania papieru do pieczenia.
Przygotowanie:

Blachę wykładam papierem do pieczenia i smaruję oliwą lub masłem klarowanym. Nastawiam piekarnik na 170 stopni z włączonym termoobiegiem.
Rozgniatam banana widelcem na gładką masę. Dodaję rodzynki i popping z amarantusa. Wszystko mieszam.
Wykładam masę na blachę, formując owalne lub płaskie ciasteczka.

Piekę w 170 stopniach z włączonym termoobiegiem około 10-15 minut.






Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger