Składniki:
- 1 średni dojrzały banan,
- 1 szklanka amarantusa ekspandowanego,
- kilka rodzynek lub inne suszone owoce (opcjonalnie),
- oliwa lub masło klarowane do wysmarowania papieru do pieczenia.
Blachę wykładam papierem do pieczenia i smaruję oliwą lub masłem klarowanym. Nastawiam piekarnik na 170 stopni z włączonym termoobiegiem.
Rozgniatam banana widelcem na gładką masę. Dodaję rodzynki i popping z amarantusa. Wszystko mieszam.
Wykładam masę na blachę, formując owalne lub płaskie ciasteczka.
Piekę w 170 stopniach z włączonym termoobiegiem około 10-15 minut.
Rozgniatam banana widelcem na gładką masę. Dodaję rodzynki i popping z amarantusa. Wszystko mieszam.
Wykładam masę na blachę, formując owalne lub płaskie ciasteczka.
Piekę w 170 stopniach z włączonym termoobiegiem około 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz