czerwca 08, 2020

Danonki domowej roboty

Danonki to bardzo popularne deserki dla dzieci. Niestety zawierają dużo cukru.
Łyżeczka cukru w tak małym kubeczku to zdecydowanie za dużo.
Decyzja należy do Ciebie czy podasz dziecku "sklepowego" danonka czy też "domowego" własnoręcznie wykonanego.
Wykonanie takiego deserku jest dziecinnie proste.

Składniki:
  • 100 g twarogu,
  • 1/4 szklanki śmietanki 30%,
  • 1/2 dojrzałego banana.
Przygotowanie:
Twaróg miksuję ze śmietanką i bananem. Przekładam do miseczki.

Czasem robię różne wersje tego deserku miksując go z malinami, borówkami lub truskawkami, często posypuję go orzechami, rodzynkami, dodaję suszone owoce.











Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger