lutego 08, 2021

Amarantus z musem jabłkowo - bananowym siemieniem lnianym i pestkami dyni

Składniki:
  • ziarno amarantusa – pół szklanki, 
  • kilka rodzynek, 
  • dojrzałe słodkie jabłko – 1 sztuka, 
  • pół banana,
  • cynamon (koniecznie cejloński) – szczypta, 
  • siemię lniane,
  • pestki dyni,
  • imbir – szczypta, 
  • kurkuma – szczypta.
Wykonanie: 

Amarantus zalewam 1,5 szklanki wody i gotuję razem z rodzynkami przez około 20 minut (młodszym dzieciom rodzynki trzeba zemleć).
Pokrojone drobno (lub utarte na tarce) jabłko duszę razem z rozgniecionym bananem, cynamonem, imbirem i kurkumą (około 3 minut).
Mieszam owoce z amarantusem i posypuję mielonym siemieniem lnianym i pestkami dyni.




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger