lutego 02, 2021

Jaglanka bananowa z musem z malin i owoców leśnych

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka mleka owsianego, mleka krowiego lub wody,
  • 1 dojrzały banan,
  • garść malin,
  • garść borówek,
  • garść jeżyn.
  • 3 daktyle.

Przygotowanie:
Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu (na wodzie lub mleku owsianym)
Do blendera wkładam ugotowaną kaszę i dolewam odrobinę wody lub mleka owsianego oraz banana. Wszystko blenduję na gładką masę. Osobno blenduję  maliny z daktylą i osobno borówki i jeżyny z 2 daktylami.

Jaglany krem przekładam warstwami do pucharków: krem jaglany, mus z malin, krem jaglany mus z borówek i jeżyn Wierzch  można polać syropem klonowym.




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger