lutego 03, 2021

Jaglanka kokosowa z musem z mango i banana

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka mleka owsianego, krowiego lub wody,
  • 1 dojrzałe mango,
  • 1 dojrzały banan,
  • 3 łyżki wiórków kokosowych.

Przygotowanie:
Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu (na wodzie lub mleku owsianym, krowim) razem z wiórkami kokosowymi.
Do blendera wkładam ugotowaną kaszę i dolewam odrobinę wody lub mleka. Wszystko blenduję na gładką masę. Osobno blenduję również mango i osobno banana.

Jaglany krem przekładam warstwami do pucharków: krem jaglany, mus z banana, krem jaglany mus z mango. Wierz można polać syropem klonowym.







Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger