Składniki:
- 1 szklanka mleka (ja użyłam owsianego),
- 2 łyżki kaszy manny pełnoziarnista (możesz użyć zwykłej),
- 1 łyżka mielonych migdałów.
Frużelina:
- garść jagód lub borówek (mogą być mrożone),
- odrobina wody,
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia.
Przygotowanie:
Mleko wlewam do rondelka, wsypuję kaszkę i mielone migdały. Wszystko dokładnie mieszam, żeby nie powstały grudki. Kaszę gotuje ok 3-5 minut. co jakiś czas mieszając.
Frużelina:
Garść umytych borówek lub jagód wrzucam do rondelka, podlewam odrobiną wody. Gotuję przez chwilę. Do gotujących się borówek dolewam odrobinę wody z mąką ziemniaczaną i mieszam energicznie. Gdy "kisiel" zgęstnieje polewam nim kaszę mannę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz