listopada 27, 2022

Gofry bananowe BLW

Gofry lubi chyba każdy, a szczególnie dzieci 👶👧
Są idealne na śniadanie, drugie śniadanie, deser, podwieczorek, kolację, do śniadaniowki, na wynos 🤪

Pokrojone w paski możesz dać niemowlakowi. 

Dzisiaj moja starsza córka zabrała je w śniadaniówce do przedszkola.

Łap przepis na Gofry bananowe 🍌

Składniki:

✨ 1 dojrzały banan,
✨ 150 g mąki pszennej ( u mnie eko),
✨ 50 ml oleju,
✨ 1 jajko od szczęśliwiej kurki,
✨ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
✨ szczypta cynamonu cejlońskiego i imbiru,
✨ 100 ml mleka (może być owsiane),
✨ dowolne owoce do podania z goframi (u mnie borówki) lub dżem z dobrym składem bez cukru.

Przygotowanie:
Do kielicha blendera wrzucam wszystkie składniki i blenduję 🙃

Płyty gofrownicy smaruję oliwą z oliwek i nakładam porcję ciasta. Piekę chwilę. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Moja ma tylko 700 W ale daje radę 🙃

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger