Postanowiłam więc wykonać placuszki z tym właśnie słodkim owocem.
Wyszły bardzo smaczne, delikatne i miękkie.
Składniki:
1/2 dojrzałego mango,
1/2 szklanki mleka kokosowego,
5 czubatych łyżek mąki pszennej,
1 jajko od szczęśliwiej kurki,
1/3 łyżeczki sody.
Przygotowanie:
Mango pokrojone w kostkę wrzucam do blendera, dodaję jajko i mleko kokosowe. Wszystko miksuję. Do powstałej masy dodaję sodę oczyszczoną oraz 5 czubatych łyżek mąki. Ciasto dokładnie mieszam i smażę na suchej patelni.
Usmażone placuszki podaje z syropem daktylowym i winogronami z własnego ogródka. Placuszki można również zjeść z dżemem lub z dowolnymi owocami.
Idealnie nadają się dla malutkich dzieci gdyż są mięciutkie i rozpływają się w ustach. Można zabrać je do śniadaniowki i na spacer do wózka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz