stycznia 16, 2023

Kulki borówkowe

Mięciutkie kulki o smaku borówek to mój kolejny eksperymentalny przepis. Aby je przygotować nie potrzeba więcej niż 10 min.

Kuleczki mogą jeść już maluszki (wystarczy pominąć daktyle w składzie).

Oto przepis ❤️

Składniki (na ok 15 kulek):
✨ 50 g mrożonych borówek amerykańskich,
✨ 2 suszone daktyle bez pestek (opcjonalnie),
✨ 300 ml kaszy jaglanej ekspandowanej (myślę, że z innymi zbożami także wyjdą),
✨ 2 łyżki wiórków kokosowych,
✨ wiórki kokosowe do obtoczenia kulek.

Przygotowanie:
Do robota kuchennego wrzucam borówki, daktyle, kaszę ekspandowaną, 2 łyżki wiórków kokosowych. Wszystko blenduję dosyć długo, aż składniki się połączą. Z powstałej masy robię malutkie kulki, które obtaczam we wiórkach kokosowych. 

Kulki należy przechowywać w lodówce do 5 dni.
#blw #blwpolska #bobaslubiwybór #przepisydladzieci #rd #rozszerzaniedietyniemowlaka #rozszerzaniediety #dlaniemowlaka #dladziecka #przepisy #przepis #kulkimocy #przekąska #domowejedzenie #domowesłodycze #zdrowesłodycze #drugieśniadanie #borówki #podwieczorek #deser #jedzeniedladzieci

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © U Klary na talerzu , Blogger